- Datum
- LocatieUtrechtseweg 44
3704 HD Zeist - PrijsV.a. 2295,- excl. btw
Innovatie was nog nooit zo belangrijk voor de bouw. We staan voor grote uitdagingen, zoals de duurzaamheidsopgave en de enorme vraag naar woningen. Ook moeten we antwoord geven op problemen als stikstof en de schaarste van bouwmaterialen. En... wat kan digitalisering voor je bedrijfsvoering betekenen?
Deze collegereeks geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van technische, digitale, duurzame én sociale innovatie. Ook krijg je handvatten om dit binnen je eigen organisatie te initiëren en implementeren.
Deelnemers ontvangen gratis het boek van docent Yousri Mandour
'De strategie van de kreeft, Bouw aan echte vernieuwing' t.w.v. € 30,-.
Wacht niet langer en reserveer hier jouw plek!
Het programma is samengesteld door de beste hoogleraren en docenten op het gebied van innoveren in samenwerking met Cobouw Academy. Zij verzorgen, samen met gastdocenten uit het bedrijfsleven, een programma van hoog niveau met een duidelijke vertaling naar de bouw & infra.
We werken voor deze collegereeks met een maximumaantal deelnemers van 20 om de interactie tussen docent en deelnemers onderling zo groot mogelijk te laten zijn.
Collegereeks Innoveren in de Bouw bestaat uit zes collegdagen. Op alle dagen start het programma om 15:30 uur en eindigt omstreekt 19:00 uur.
De sessies zijn kennisintensief, praktisch en interactief. Door een combinatie van kennisoverdracht, toepassen en reflecteren leer je nieuwe innovaties te vertalen naar jouw organisatie.
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
15:30 - 19:00 | Technisch versus sociaal innoverendoor Henk Volberda, Professor Strategisch Management & Innovatie Programmaonderdelen:
|
15:30- 19:00 | Industrialisatie in de bouwdoor Jos Lichtenberg, Emeritus Hoogleraar Productontwikkeling TU Eindhoven Dat we industrieel moeten gaan bouwen staat buiten kijf, maar wat betekent dat nu precies? Voor de bouwsector, voor het bedrijf en voor de klant? Hoe snel komt het op ons af? Welke technieken gaan het winnen? Vragen waar Jos in zijn college op inzoomt. Programmaonderdelen:
|
15:30- 19:00![]() | De verbindende rol van informatie en digitale technologieën in de bouwdoor Arjen Adriaanse, Hoogleraar Bouwprocesintegratie & ICT Elke fase in het bouwproces wordt afzonderlijk aangestuurd; iedereen doet zijn eigen ding en optimaliseert zijn werkzaamheden op basis van de specifieke taak. De bouw heeft last van deze fragmentatie, die bovendien de brede digitalisering in de weg zit. Maar juist die digitalisering kan hier wellicht een verandering ten goede in betekenen. Arjen benadrukt in zijn college het belang van digitale oplossingen die een brugfunctie kunnen vervullen tussen de verschillende partijen in de bouw- en infrasector. Programmaonderdelen:
|
Transformatie en nieuwe businessmodellen, implementatiedoor Yousri Mandour, Partner & Strategy Consultant Lobster Company Iedere organisatie wil ook over vijf jaar nog bestaan, en als het even kan nog succesvoller zijn dan nu. Dat gaat niet vanzelf, dus worden er plannen gemaakt en strategieën bedacht. Talloze. Maar waarom mislukken die zo vaak? Waarom is het zo moeilijk om écht te vernieuwen? Waarom blijft het bijna altijd stokken bij het optimaliseren van bestaande processen en het doorvoeren van kleine verbeteringen in de dienstverlening? En belangrijker nog: hoe doorbreken we dit nou? In zijn bijdrage laat Yousri Mandour overtuigend zien dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een oncomfortabel gevoel weet te creëren, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren. Precies zoals een kreeft doet als hij wil groeien. Als onderdeel van dit college ontvang je ook het boek 'De strategie van de kreeft, bouw aan echte vernieuwing' van Yousri Mandour, Dorien van der Heijden en Sven Turnhout. |
Duurzaam innoveren in de woon-, werk- en leefomgevingdoor Serge Santoo, eigenaar PolycentricSolutions Aan de hand van praktische cases (over energie, klimaatadaptatie, mobiliteit en woningbouw) beschrijft Serge in zijn college de onderliggende processen en dynamiek van duurzaam innoveren. Welke barrières je kunt tegenkomen. Welke oplossingsrichtingen er zijn en wat kun je concreet doen om dit proces te versnellen, met als doel maatschappelijk rendement en impact te hebben. Programmaonderdelen:
|
Open innovatie: van organisatie naar eco-systemendoor Nadine Roijakkers, hoogleraar Open Innovatie Open Universiteit Nederland Kern bij Open Innovatie is de samenwerking tussen partners -extern of intern- die hun krachten bundelen voor vernieuwing. Bij OI wordt interne kennis, die niet direct kan worden gecommercialiseerd binnen de huidige businessmodellen, naar buiten gebracht, ofwel externe kennis binnengehaald om zo interne innovatieprocessen te versterken. |
Data & tijden
Collegedagen 1, 2 en 3
VMN Media
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist
Collegedag 4
Green Village
Van Den Broekweg 4
2628 CR Delft
Collegedag 5
De Kleine Aarde
Klaverblad 13
5283 TV Boxtel
Collegedag 6
VMN Media
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist
De prijs is inclusief het boek van Yousri Mandour, documentatie, koffie/thee en een lichte maaltijd.
Deze collegereeks is ontwikkeld voor ervaren managers en adviseurs in de bouw of in een bouwgerelateerde organisatie. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor of betrokken bij (new) business development en innovatie. Je bent bijvoorbeeld productmanager, marketingmanager, directeur strategie, innovatiemanager, MT-lid of directielid.
Tot vier weken voor aanvang van de eerste dag kun je kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk). In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang betaal je 25% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen. Meer in de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet B.V.
Ben je verhinderd en kun je een college niet bijwonen? Het betreffende college inhalen is niet mogelijk. Je kan kosteloos een plaatsvervanger bij ons aanmelden via klantenservice@vakmedianet.nl.
Op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Vakmedianet bv zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet bv, gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank te 's-Gravenhage op 24 januari 2014 onder depotnummer 5/2014. Een exemplaar van deze voorwaarden vind je hier.